De laatste dag in Noorwegen zijn we direkt van ons huisje in Leira naar de hoofdstad Oslo gereden. Omdat het weer eindelijk weer goed was wilden we vanaf de skispringschans van ruim 100 meter hoog, die al tegen een berghelling op bijna 600 hoogte ligt, een paar fraaie foto’s maken. Hebben ze die net afgebroken!smiley Ze zijn er een nieuwe moderne aan het bouwen voor de wereldkampioenschappen van 2011. Dan maar gewoon vanaf de grond aldaar:

Het beroemde (naakte-) beeldenpark waar we daarna heenreden werd knap druk bezocht, busladingen vol cruisegasten volgden hun gidsen. Maar groot genoeg dus dat was geen probleem, alleen tijdens het maken van een foto moest je opletten dat er niet net iemand voor je lens liep.

Na nog een wandeling door het centrum sloten we aan voor de veerboot. Die ging na vertrek uit de Oslofjord op volle zee lekker aan de slinger op de ca. 5 meter hoge golven, waardoor de meeste gasten er na aankomst in Fredrikshaven niet erg uitgeslapen uit zagen. Ook wij liepen driftig mee te gapen…..smiley

De rit huiswaarts over de laatste dik 1000 km ging redelijk voorspoedig, alleen wat file in Duitsland door een wegomlegging, en daarna nog eens een km of 80 in totaal door de ca. 15 zogenaamde smalle kilometerslange “Baustellen”

Onze C5 verdient een dik compliment, probleemloos heeft die ons na 7264 vakantiekilometers weer thuis afgeleverd. Daar was wel 589 liter benzine voor nodig! Maar minder dan een half litertje motorolie. Top!!

Groetjes aan onze (trouwe) lezers en tot een eventueel volgend blog. smiley