We zijn aangekomen in Fauske, onze laatste verblijfplaats boven de Poolcirkel. We zijn vanochtend van Sortland naar Lødingen gereden en daar namen we de pont naar Bognes. Daarmee hebben we een heel stuk afgesneden, want als we over de weg waren gegaan hadden er nog 211 extra kilometers op de teller gestaan! De overtocht duurde een uur, dus hebben we in het restaurant lekker koffie met warm appelgebak genomen en een potje gekaart bij een mooi uitzicht. Af en toe zagen we in de verte eventjes de regenboog, zoals hieronder is te zien.

Eenmaal weer op het vasteland reden we via de E6 richting Fauske. We hadden op de kaart al gezien dat we door veel tunnels moesten, dus hebben we er 2 vermeden door een andere weg te kiezen die langs de fjorden ging. In de ochtend was het nog aardig weer, maar helaas werd het ’s middags een stuk minder en ging het af en toe flink regenen, waardoor we geen mooie vergezichten meer hadden.

De rit van vandaag was niet zo lang en we kwamen om 14.00 al aan op de camping. Op de heenweg waren we door het centrum van Fauske gereden en dat zag er wel gezellig uit, dus zijn we na de lunch naar het stadje gegaan om de winkeltjes te bekijken. Op het laatst hebben we nog een veel te groot ijsje gegeten en daarna zijn we terug naar de camping gegaan.

Morgen hebben we aardig wat kilometers voor de boeg, zo’n 500. Maar ja, we hebben er nu al ruim 4800 achter de rug, dus dat moet een eitje zijn!