Hoe noordelijker we komen, hoe warmer het wordt… Dat klopt toch niet? We zijn inmiddels in Lapland en het is 23 graden geweest vandaag. Vanochtend zijn we om 9 uur vertrokken omdat we best een lange rit voor de boeg hadden, zo’n 450 km.

We rijden al vanaf onze aankomst in Zweden op de E45 en ook vandaag (1200 km verder) volgen we deze weg nog steeds. Het verkeer wordt wel steeds minder, maar we komen regelmatig door gezellige plaatsjes waar wat meer bedrijvigheid is. In het plaatsje Vilhelmina bezoeken we een openluchtmuseum waar we tussen de karakteristieke rode Zweedse huisjes konden wandelen.

Ook hadden ze er leuke winkeltjes, en omdat we ondertussen in het deel zijn waar de Sami (de Lappen) wonen, hebben Anja en Ramona in een handwerkwinkel van dit aparte volkje de originele gevoerde Sami-pantoffels gekocht. Nu nog wachten tot het kouder wordt!

Verderop in het plaatsje Storuman hebben we de uitzichttoren beklommen voor een mooi overzicht van de omgeving. Jammer dat het er op een foto altijd wat minder mooi uitziet dan in het echt.

Op het laatste stukje naar de camping reden we achter een Noor die ineens wat zachter ging rijden. Sjongejonge, rijd eens door zeg. Maar hé, wat is dat daar? Jawel, onze eerste kennismaking met een eland, midden op de weg! Hup, snel de camera pakken, maar nee hoor, voor een goede foto zijn we te laat. Toch hebben we hem nog wel in het bos kunnen spotten terwijl hij nog even omkeek.

Vi ses i morgon!