Vandaag stond de kortste rit van de rondreis op het programma, maar omdat we niet op een kilometertje meer of minder kijken (we zijn inmiddels de 2000 gepasseerd!) hebben we een omweg genomen naar de Storfossen, een enorme waterval in een beschermd natuurpark.

Daardoor moesten we wel even van onze vertrouwde E45 afwijken en zijn we vanaf Arvidsjaur, van oudsher een verblijfplaats van de Sami-bevolking, via weg 94 richting Älvsbyn gereden. Dat was geen verkeerde keuze want regelmatig zagen we elanden die onverstoorbaar langs de kant bleven grazen. Af en toe liep er zelfs één op de weg, en dit keer hadden we onze camera in de aanslag, zodat we hem nu wel goed op de foto hebben kunnen zetten 🙂

Bij een temperatuur van 25°C (!!) hebben we gepicknickt vlak naast de neerstortende watermassa, evenals de lokale bevolking die er met het uitzonderlijk warme weer op uit was getrokken om te genieten van de zon, lekker te barbecueën en te zwemmen in het ijskoude water. Zelf hebben we alleen even onze grote teen in het water gestoken. Brrrr.

Inmiddels zijn we in Kronogård, onze laatste verblijfplaats in Zweden. Er was volgens de brochure een hutje van 20 m2 gereserveerd, maar we kregen een complete bungalow van bijna 50 m2 met uitzicht over het meer. Toffe lui, die Lappen!

Morgenochtend moeten we onze laatste Zweedse kronen uitgeven, want ’s middags passeren we de Finse grens en kunnen we weer even met euro’s betalen.

Groetjes van ons.