Vanmorgen zijn we net voor het plaatsje Jokkmokk de “Polcirkeln” gepasseerd en bevinden we ons nu in het land van de “Midnattsol”. Als bewijs hebben we een certificaat gekocht. Even een stukje aardrijkskundeles: de poolcirkel is het meest zuidelijke punt waar op 21 juni de middernachtzon te zien is, geografisch op 66°33” Noorderbreedte.

En dat was gisteravond al goed te merken: tegen twaalven toen we gingen slapen was de lucht nog steeds blauw. Vannacht was Anja rond 3 uur even wakker en toen was het al weer (of nog steeds?) licht. Lekkere lange dagen dus.

De rest van de rit vandaag ging door het noord-Zweedse ruige landschap. We kwamen soms kilometers lang niemand tegen en aan de rendieren die op de weg lopen beginnen we al te wennen. Halverwege de middag kwamen we aan in Finland, waar het een uur later is dan bij jullie. Een goed uur later arriveerden we op de camping en kregen een beetje simpele kampeerhut toegewezen vergeleken met onze bungalow van gisteren. Maar wel aan de oever van de rivier gelegen die ook gelijk de grens is tussen Finland en Zweden. Hier zit Ramona even te genieten in het Finse zonnetje, de bomen aan de overkant staan in de Zweedse zon.

Het diner van vanavond besloten we in een restaurant in het nabijgelegen Muonio te doen, waar we werden geholpen door een Nederlandse serveerster die hier al 20 jaar woont en met wie we een leuk gesprek hadden.

Morgen zullen we Noorwegen bereiken en zal het landschap alleen maar ruiger worden……

Tot morgen.