Nog 200 km en dan zijn we op de Noordkaap! Na 4 dagen Zweden en 1 dag Finland zijn we vandaag in Noorwegen aangekomen. Alweer zo’n stralende dag gehad, we hopen wel dat het morgen ook nog even zo blijft want het kan op de kaap namelijk ook steenkoud en hartstikke mistig zijn. Duimen maar!

We zijn vanuit Muonio via Enontekiö en Karasjok over de Finnmarkvidda naar de camping gereden. Na alle naaldbossen in Zweden een heel ander landschap, de ruige hoogvlakte van Noord-Scandinavië. De bomen worden steeds minder in aantal want we naderen het punt waarna er geen bomen meer groeien, op ca. 150 km van de Noordkaap.

Tot onze schande moeten we bekennen dat we nog geen elanden gezien hebben, het waren allemaal rendieren tot nu toe! Daar kwamen we achter in het Sami-informatiecentrum in Karasjok wat we vanmiddag bezocht hebben. Na een korte film konden we buiten door een nagebouwd kamp lopen en zien hoe de Samen vroeger leefden. Dat was geen pretje bij temperaturen tot -50°C en dan slapen in een tent!

Afgelopen nacht nog deze fraaie foto gemaakt, genomen om 00:50 Finse tijd. Wij hebben ons horloge voor die ene dag maar op Nederlandse tijd laten staan, voor je het weet heb je een jetlag! 🙂

Leuk dat jullie af en toe reageren op onze verhaaltjes.

Vi ses i morgen.