71° noord… We hebben het gehaald! Vanochtend zijn we om 9 uur vertrokken vanuit Skoganvarre en na ruim 3 uur bereikten we de Noordkaap. De camping ligt 30 km voor de kaap zelf, dus hebben we eerst even onze spulletjes opgeruimd en zijn toen naar het noordelijkste puntje van Europa gereden. Het enige dat we nu nog zien is een ruig, maar prachtig landschap met overal rendieren die regelmatig op de weg lopen of dwars voor je auto oversteken. Leuke vriendjes heeft Rudolph.

Het weer was stralend en het was bijna windstil, iets wat op de Noordkaap maar weinig voorkomt. We hadden op voorhand al onze lange broeken aangetrokken maar dit was achteraf niet eens nodig geweest. Er is een compleet bezoekerscentrum met een bioscoop, restaurant en uiteraard een souvenirwinkel. We kregen in een soort IMAX-theater een film te zien over de 4 seizoenen op de Noordkaap. Vanuit het centrum kan men via een ondergrondse galerij naar een plateau lopen waar je bij minder goed weer iets meer beschut kunt staan voor het uitzicht over de Noordelijke IJszee. Helaas hebben wij de zee amper gezien, omdat er veel zeemist was, maar dit gaf toch ook weer een bijzonder effect.

Het is nu half tien en vanavond gaat de zon onder om 22:57 en komt vannacht weer op om 01:42. Daarom gaan we zo nog even terug om van de zonsondergang te genieten en nog meer foto’s te maken. (we hebben er nog maar 150 gemaakt, dus er kunnen er nog wel een paar bij. Lang leve de digitale camera!

Morgen gaan we misschien nog even naar Honningsvåg, want we hoeven niet zo vroeg te vertrekken naar de volgende camping in Alta.

Tot morgen!