We zijn vanochtend laat vertrokken vanaf de camping, zo rond een uur of half 11. Voordat we onze route vervolgden, zijn we nog even in Honningsvåg wezen kijken. Daar kwam op dat moment de boot ‘Polarlys’ van de Hurtigruten aan, dus dat was wel even leuk om te zien. Onze kapitein wilde het schip graag even van dichtbij bekijken, dus zijn we naar de kade gereden. Veel passagiers, met een gemiddelde leeftijd van 55+, gingen van boord om het plaatsje en de Noordkaap te bewonderen. Wij wachten dus nog maar een paar jaartjes totdat we deze respectabele leeftijd ook bereikt hebben, haha!

De weg naar de camping liep in eerste instantie nog via dezelfde E69, waarover we ook heen zijn gekomen. Dit is namelijk de enige weg naar de Noordkaap. Onderweg naar Alta over de E6 reden we over een hoogvlakte, waar we uiteraard nog aardig wat rendiertjes tegenkwamen. In de buurt van Alta werd het alweer wat meer bergachtig.

Op de camping kregen we de sleutel van ons allerkleinste huisje tot nu toe, zo’n 9 vierkante meter. Gelukkig kunnen we nog even buiten zitten, anders werd het wel erg knus…

Opa Jan, bedankt voor de aanvullende informatie over de tunnel, want het was inderdaad een behoorlijke helling. We hebben de fietsers zien zwoegen om door de tunnel te komen, maar dat is ook niet zo gek met zoveel hoogteverschil.

Morgen vertrekken we naar een camping waar we voor het eerst 2 dagen blijven.

Tot dan!