Vandaag zijn we weer verhuisd, nu naar de eilandengroep Vesterålen. Ook hier blijven we 2 dagen. De rit ging vanaf Tromsø hoofdzakelijk over de E6 via Nordkjosbotn, Andselv en Setermoen. Bij Gratangsbotn stuurde de Tomtom ons onverwachts rechtsaf, waardoor we op een weggetje kwamen die ons geheel langs de Gratangen en de Astafjord leidde. We zagen zelfs even een dolfijntje zwemmen!

En we hadden al heel wat dieren gezien vandaag, want we zijn onderweg gestopt voor een bezoek aan de Polarzoo, een dierentuin met in de poolstreek levende dieren. Het kostte dan wel 60 euri entree voor z’n drietjes, maar eindelijk hebben we nu voor het eerst een echte eland gezien. Nou, die wil je niet voor je auto hebben, wat een kanjers zijn dat!

Ook liepen er 2 jonge beertjes, Salt and Pepper: hartstikke geinig om te zien. Ze kregen allebei een fles melk van anderhalve liter met een speen. Het bezoeken van de rode herten, rendieren, lynxen, wolven en muskus ossen (met 70 cm lange haren!) maakten het uitje tot een ware inspanning omdat het park tegen een berghelling aangelegd is.

Bij aankomst in ons kleine maar handig ingerichte huisje stond de teller op 4219 gereden kilometers! Dat lijkt heel veel (is het natuurlijk ook) maar omdat we elke dag regelmatig wat ondernemen gaat het allemaal “ongemerkt” en zijn we het nog steeds niet zat, sterker nog, het wordt gewoon een beetje routine.

Morgen kunnen we een daagje rust nemen en op de camping blijven, maar dat willen we helemaal niet! We gaan de Lofoten bezoeken, dus dat worden nog wel 300 bonuskilometers.